KENGKAWAN

Thursday, September 06, 2018

Buku yang dinanti-nanti

Terima kasih En Halim dari Kedai Buku Terpakai, Bangi. Buku ni dah selamat sampai ditangan saya. Saya beli ya.

********

Ni antara koleksi buku2 lama yang paling aku suka.

Tak sabar nak baca buku ni dari hari first nampak gambar buku ni kat FB

Buku ni tak ada cetak tahun penerbitan. So tak tahu ni cetakan ke berapa. Cari kat google pun tak jumpa tentang review tentang buku ni. Berkemungkinan cetakan pertama.

Menariknya, buku ni diceritakan dengan bersahaja oleh penulis yang meggunakan kata ganti diri 'Pa'Chik' (ejaan melayu lama). Buku ni seolah-olah catitan diari tentang Pa'Chik dan perkara yang berlaku sekelilingnya. Rasa macam dengar cerita dari atuk2 kita dulu2. Best!

Nanti kalau dah habis baca, aku buat review kat sini ❤️

Sentimental 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...